Stoppa synliga ålderstecken eller behandla besvär med botox i Malmö

06 maj 2021
Cecilia Olsson

Botox eller Botulinumtoxin, är en produkt som de allra flesta kopplar ihop med skönhetsbehandlingar som görs för att bromsa uppkomsten av synliga ålderstecken, men det är även en produkt som kan användas för att lindra symtom vid olika fysiska besvär. Till exempel så har det visat sig vara effektivt vid migränbehandling, samt behandling av hyperhydros (överdriven svettning) och tandgnissling. 

Hur fungerar botox i kosmetiskt syfte?

Genom att botox får musklerna att slappna av så minskar deras rörelse, vilket i sin tur leder till att uppkomsten av uttryckslinjer och rynkor minskar. Det innebär att injektioner med botox kan förhindra att linjer och rynkor uppstår eller blir djupare. De områden som är vanligast att behandla är rynkor i pannan, runt munnen och kring ögonen. Eftersom botox i huvudsak ger en bromsande effekt så kan man kombinera behandlingarna med fillers för bästa resultat.

När syns effekten av botox?

En botox behandling ger inte synliga resultat direkt utan man får ha lite tålamod, effekten kommer gradvis efter några dagar och det fulla resultatet uppnås efter cirka sju till fjorton dagar. Resultatet håller sedan i sig i ungefär tre till sex månader och man bör därför upprepa behandlingen ett par gånger per år för att bibehålla effekten.

Var noga med val av klinik

Det är viktigt att besöka en klinik med erfaren och legitimerad vårdpersonal. Inför en behandling är det därför klokt att försäkra sig om att behandlaren är legitimerad och man ska inte behöva vara rädd att ställa frågor. Läs också recensioner, kolla upp klinikens hemsida, Instagram och andra medier samt hör runt bland vänner och bekanta. 

Är man till exempel intresserad av att göra en behandling med botox i Malmö så kan man vända sig till Estamedic. Det är en estetisk och medicinsk klinik som etablerades år 2020 av Dr. Selma Mehr, specialist i allmänmedicin med intresse för hud och skönhet.

Fler nyheter