Rätt hjälp i rätt tid

26 oktober 2019
admin

Vi har alla varit där. Ingen av oss kan gå genom livet utan att behöva hjälp från en tandläkare. Antingen är du just nu i den lyckliga positionen att dina tänder håller sig fria från karies och från skador eller så har du hamnat i andra änden av skalan, med ständiga problem. Alla behöver vi en tandläkare emellanåt. Då det för ganska många människor är förknippat med en del obehag i samband med tandläkarbesök behöver vi se till att hitta en tandläkare vi känner förtroende för och som har tid och kompetens. Det är mycket man kan råka ut för som kräver hjälp.

 

Vad kan en tandläkare göra för mig?

Svaret på den frågan är – ganska mycket faktiskt! Att regelbundet besöka en tandläkare gör att du får kontroll över problem snabbare. En kontroll om året förhindrar många obehagligheter. Har det ändå hänt saker – du behöver rotfylla, ta bort en tand, få en brygga eller ett implantat – är din tandläkare helt ovärderlig. Det förebyggande arbetet och exempelvis borttagning av tandsten gör att du slipper mycket obehag i vardagen. En del av oss vill även ha estetisk tandvård, alltså hjälp med tänder som inte ger smärta men kanske psykiskt obehag. 

 

 

Hur kan jag hitta en bra tandläkare?

En bra tandläkare har tid för dig. En bra tandläkare månar om dig som patient och anstränger sig för att skapa en trygg och lugn atmosfär på kliniken. En bra tandläkare har kompetens inom allt som rör tandhälsan och kan ge rådgivning såväl som att arbeta med implantat och operationer. Något som också brukar vara uppskattat är att din tandläkare har ett system för akutpatienter så du slipper gå någon annanstans om något oväntat inträffat. En bra tandläkare i Upplands-Bro är guld värd och ett stöd och en hjälp när allt inte fungerat som det ska med dina tänder.

Fler nyheter