Massage för livet och själen

20 oktober 2019
admin

Slut ögonen. Slappna av kroppen. Känn värmen. Och låt ett par kompetenta händer hitta spända muskler och klämma till dem så att en välbehaglig avslappning kan uppnås. Att under den kalla perioden av året få en ordentlig Thaimassage gör väl får kropp, sinne och själ. Människokroppen är gjord för rörelse och de liv som de flesta lever idag ger tyvär inte tillräckliga möjligheter att ge den detta. Även om vi hinner med ett motionspass eller promenad i våra upptagna scheman så ger stillasittande en onaturligt statisk belastning på våra muskler. Massage ger möjligheten att nollställa kroppen, få musklerna att inse att de inte är i vila utan spända och låta hjärnan verkligen släppa ner dem i viloläge.

 

Sinne, själ och kemi

När muskler som varit spända under en längre tid till slut slappnar av uppfattar människor det som väldigt positivt och skönt. Smärtor som varit undertryckta släpper efter och man blir lugn och ofta sömnig. Flera faktorer verkar tillsammans för att åstadkomma dessa känslor. När hjärnan uppfattar att en smärta som den filtrerat bort verkligen försvinner låter den frigöra endorfiner och andra signalämnen som påverkar våra sinnen. Ur avslappnade och masserade muskler frigörs ämnen som kroppen vill göra sig av med, till exempel mjölksyra skapad av ansträngning och dålig blodcirkulation i muskeln, vilket sätter lever och njurar i arbete. Lever och njurar behöver energi så hjärnan prioriterar deras verksamhet medan den låter vår vakenhet stå tillbaka något.

 

 

Minnen och upplevelser

Även rent psykologiska effekter bidrar till välmåendet vid en massage. Att någon bryr sig om en, att man kommer ihåg hur väl man mådde när man tidigare fått en massage och kanske till och med minnen från en lyckad och varm semesterresa till Thailand bidrar till hur vi mår under och efter en väl utförd, lång och varm Thaimassage. Knåda på!

Fler nyheter