Lär dig shoppa second hand i Stockholms breda urval av butiker

04 juni 2021
Cecilia Olsson

Second hand shopping är något som blivit otroligt populärt i de allra flesta åldrar och inkomstklasser. Större medvetenhet och intresse kring miljö är en av de stora bidragande faktorerna, men second hand shopping kan dessutom bli lite av en sport där det handlar om att kunna hitta snygga plagg till garderoben utan att bli ruinerad. Second hand erbjuder dessutom en möjlighet att kunna köpa kläder och accessoarer som man aldrig annars skulle haft råd med. 

Anta utmaningen som är lönsam på flera sätt

Att shoppa second hand är något som kan erbjuda både en utmaning och chansen att fynda nästa favoritplagg. Det är lite av en konst att lyckas med att handla plagg second hand, men när man väl har kommit underfund med hur man ska gå till väga utefter sin egna stil så kan man verkligen göra fynd, något som är bra för både plånboken och miljön. Det är dessutom väldigt tillfredställande att hitta något man tycker mycket om till riktigt bra pris.

För att gå ut med de bästa förutsättningarna att lyckas med sin second hand shopping bör man tänka igenom vad det är man behöver till sin garderob, men samtidigt vara öppen för oväntade fynd och framförallt ha tålamod. Man ska inte heller stirra sig blind på storleken, hittar man ett plagg man gillar så kan det vara värt att prova det även om det inte är exakt i den storlek man brukar ha. 

Second hand i Stockholm

I Stockholm finns ett brett utbud av välsorterade second hand butiker där man kan göra massor av härliga fynd. En av dem är Judits Second Hand som erbjuder ett brett sortiment bestående av inlämnade varor från privatpersoner blandat med deras egna inköp från resor i Europa. De strävar efter att ha ett trendigt, varierat sortiment som alltid känns aktuellt. Förutom den fysiska second hand-butiken på Hornsgatan så kan man även handla utvalda artiklar i deras webbutik.

Fler nyheter