En miljövänlig trend

31 oktober 2019
admin

Att handla second hand är trendigare än någonsin, och de senaste åren har det blivit väldigt populär. Detta gäller både när det kommer till möbler och heminredning, men också kläder. Allt fler människor blir medvetna om hur mycket det tar på miljön att hela tiden köpa nya saker vilket antagligen är en stor anledning till second hand-butikernas stora framgång. Men att handla begagnade möbler och kläder är inte bara bra för miljön, det är också roligt. Du får möjlighet att få tag i helt unika saker.

 

 

Olika typer av second hand

 

Det finns en mängd olika valmöjligheter när det kommer till att handla second hand. Det finns dels de butiker som säljer både möbler och kläder. Sedan finns det de som riktar in sig på bara det ena. Det är också vanligt att man som butik väljer att enbart sälja begagnade märkeskläder eller vintagemöbler. Det finns även de butiker som väljer att ta in gamla kläder och sedan göra om plaggen till något nytt. Det finns alltså en stor variation och oavsett vad du är ute efter går det nästan helt säkert att hitta på second hand. Ytterligare en fördel med att köpa begagnade möbler och kläder är såklart också priset. Många gånger kan du komma undan riktigt billigt om man jämför med att köpa nytt.

 

För dig som själv vill sälja

En del butiker erbjuder även möjligheten att själv sälja dina varor via deras butik och sedan delar ni på vinsten. Det är ett bra sätt för dig som har en massa saker du vill bli av med men inte riktigt har tiden att sälja själv. Allt du behöver göra är att lämna in dina saker och så sköter butiken sedan försäljningen åt dig. Ett exempel på ett företag som tar emot dina saker och säljer dessa åt dig är https://www.judits.se/.

Fler nyheter