Elegant och värmande accessoar

21 juli 2020
william_eriksson

Handskar och vantar finns för att ta hand om våra underbara små fingrar. För vem vill väl frysa toppen av dessa? Skämt åsido. Att bära vantar och handskar är inte enbart för att värma händerna då plagget faktiskt är en spännande accessoar. I dagens samhälle där många bär diskretare ytterplagg som går i svart, vitt eller grått kan ett par handskar vara det plagg som sticker ut. Du kan göra ett statement med ett par riktigt snygga läderhandskar. En stilren svart kappa eller rock och ett par handskar som bryter av i material eller färg är enormt snyggt. 

 

Material och funktion, hur väljer du?

Hur väljer vi egentligen de handskar eller vantar vi bär? Hur tänker du? När du besöker en butik för att köpa ett par nya handskar, vilka kriterier har du då? Somliga väljer troligen utifrån funktion och kanske enbart funktion. Det handlar då om att de ska vara varma nog för att man ska kunna sitta på isen en vinterdag och pimpla. Eller så ska de vara lagom varma vid skidåkning och andas, inte bli för täta och svettiga. Eller så väljer du vantarna utifrån material. Vad gillar du? Naturmaterial, ska det vara äkta päls eller ull eller vill du att de kommer från växtriket? Somliga går kanske hellre på färg och design och tillåter även konstmaterial i sina handskar.

 

 

Färgvalen som matchar

Nåväl, låt säga att du faktiskt har valt en knallrosa eller cerise vinterjacka och söker ett par handskar. Då vill du antingen gå ton i ton eller bryta av ordentligt. Kanske väljer du ett par läckra läderhandskar i kolsvart eller ett par mocka i brunt. När din jacka är ditt statement kanske handskarna ska ta mindre uppmärksamhet. Eller är du den spralliga som gillar att vara i centrum? I så fall matchar vi den knallrosa jackan med neongula handskar och termobyxor. 

Fler nyheter