Utbildning om fillers ger en skjuts i karriären

16 augusti 2021
lily_hansen

Vem skulle du lita på med en spruta hyaluronsyra riktad mot ditt ansikte? Redo att injicera medlet i din hud som en del av en behandling för att släta ut rynkor. Kanske inte vem som helst, eller hur? Om du har googlat tillräckligt mycket på fillers för att nå den här texten, då vet du nog redan en del om fillers vid det här laget. Kanske har du också koll på att man bara låter någon med adekvat och korrekt utbildning behandla med fillers.

Gå inte upp i varv än. Det är inte ens vem som helst som kan gå utbildningen. Det krävs att man redan är en legitimerad läkare för att därefter kunna vidareutbilda sig till någon som regelrätt får lov att erbjuda behandlingen. Dock snackar vi inte att gå ytterligare fem år på läkarprogrammet. Grundkursen tar ofta bara en dag. Det är emellertid en heldag. En heldag som ägnas åt både teori och praktik. Här gör man inte någonting halvdant. 

 

 

Gör skillnad på riktigt

Fast varför skulle man vilja gå en utbildning om fillers om man redan är legitimerad läkare? Man har väl redan ett bra jobb? Kanske, men man vill kanske också ha en ny utmaning. Man kanske har tröttnat på hypokondriska patienter på akutmottagningen. Man kanske har tröttnat på missbrukare som försöker fejkar smärta för att få smärtstillande tabletter utskrivna. Det kan med andra ord finnas många skäl till varför en läkare väljer att arbeta just med fillers. 

Kanske är det mycket roligare att arbeta med någon som har sökt behandlingen av fri vilja. Någon som bara vill förändra en sak med sitt utseende för att kunna må bättre. Här gör du verkligen skillnad med ditt arbete för individen. Men du kan som sagt inte göra det innan du googlat “Utbildning fillers” och anmält dig till en kurs.

Fler nyheter