Skinnvantar av finaste kvalitet för alla dagar

26 november 2021
lily_hansen

editorial

Det finns ingen speciell årstid som det är bättre eller sämre att handla handskar. Det finns ju alla de sorter i en affär med bra sortiment och då går det att få tag på det mesta året runt. För de som ska iväg till ett kallare klimat på antingen semester eller tjänsteresa så kan det vara bra med ett par rejäla skinnvantar i bagaget. De brukar vara tillverkade i rent skinn med olika slags foder och färger.

För den som enbart behöver täcka sina händer och skydda dem från bakterier eller smuts i vardagen kan det vara mer lämpligt med ett par tunnare handskar, kanske i det allra mjukaste skinn. Ett sådant populärt skinn brukar vara kalvskinn. Det kan man hitta i de flesta lite elegantare handskar som passar för både vår, vinter, höst och sommar.

image

Skinnvantar för dam och herr

En skinnvante kan passa både dam och herr men är för det mesta lite annorlunda utformade i sin design. Det vanligaste materialet är de klassiska skinnvantarna av fårskinn med gosig och mjuk insida, som är oerhört populära. När det gäller skinnvantar till barn är det absolut vanligast att använda just fårskinn. Då tillverkas inte bara vantar utan även tofflor och mössor. Till de vuxna levereras det även varma västar och jackor i detta eminenta material. 

Men nu är det ju så att det finns fler material när det gäller skinnvantar än det klassiska fårskinnet. Det går även att hitta rejäla skinnvantar gjorda av älgskinn. Dessa är både vackra och starka, en vante som tål att slitas i ur och skur.  Här är det dock vanligare att man använder sig av ett ullfoder. Själva pälsen i ett älgskinn tål inte värme och kan då börja fälla. Därför garvas skinnet och pälsen avlägsnas från skinnet innan man börjar tillverka kläder av det. 

Fler nyheter